9.4 / 10Klantbeoordelingen

Slepende melkziekte

Slepende Melkziekte De slepende melkziekte komt doorgaans voor bij koeien na het afkalven. Na het krijgen van een kalfje neemt de koe weinig voer op omdat ze hier te zwak voor is. Maar de melkproductie gaat wel door. Kortom er gaat veel energie uit maar er komt weinig energie binnen. Dit wordt ook wel een negatieve energiebalans genoemd, wat de oorzaak van Ketose veroorzaakt. Hierdoor ontstaat slepende melkziekte bij koeien. De belangrijkste Ketose verschijnselen bij een koe zijn; een zieke koe, slechte tot geen voeropname, daling in melkgift, stijve mest en sloomheid. Een enkele keer gebeurt het dat Ketose ontstaat door het gevolg van een ander probleem zoals baarmoeder…
Lees meer

Slepende Melkziekte

De slepende melkziekte komt doorgaans voor bij koeien na het afkalven. Na het krijgen van een kalfje neemt de koe weinig voer op omdat ze hier te zwak voor is. Maar de melkproductie gaat wel door. Kortom er gaat veel energie uit maar er komt weinig energie binnen. Dit wordt ook wel een negatieve energiebalans genoemd, wat de oorzaak van Ketose veroorzaakt. Hierdoor ontstaat slepende melkziekte bij koeien.

De belangrijkste Ketose verschijnselen bij een koe zijn; een zieke koe, slechte tot geen voeropname, daling in melkgift, stijve mest en sloomheid. Een enkele keer gebeurt het dat Ketose ontstaat door het gevolg van een ander probleem zoals baarmoederontsteking, kauwproblemen of uierontsteking. Hierdoor nemen koeien minder goed en snel voer op, waardoor er sneller een negatieve energie balans ontstaat.

Wat kun je tegen slepende melkziekte doen?

Een koe die last heeft van de slepende melkziekte, moet snel behandeld worden. Dit kan door middel van een infuus, maar ook door het gebruik van propyleenglycol. Wat gemakkelijk toe te dienen is via een drench gun. Propyleenglycol geeft veel energie en verbeterd de opname en ondersteunt de leverfunctie en geeft een vergrote weerstand.